Hello world! Please change me in Site Preferences -> This Category/Section -> Lower Description Bar

29

Aug 2015

Transport Broodthaers in Ranst tevreden over vlotte samenwerking met Cargo Service

/ Laatste Nieuws /

Transport Broodthaers in Ranst werkt ondertussen 4 jaar samen met Cargo Service voor de opbouw van hun nieuwe vrachtwagens. In die periode werd een 6-tal voertuigen van de gewenste opbouw voorzien. Bij Walter Palmaers, zaakvoerder van het transportbedrijf, gingen we eens polsen hoe die samenwerking verloopt en wat voor hem hierin belangrijk is.

 

“Wij bevinden ons in een nichemarkt met uitsluitend transporten van en naar de haven in Antwerpen. Wij rijden voor expediteurs en rederijen om hun import- en exportgoederen te vervoeren. Door aan ‘groupage’ te doen, rijden onze vrachtwagens bijna altijd vol. We hebben er op dit moment alles bij elkaar 16 bollen”, steekt Walter van wal.

 

“Maar onze vrachtwagens moeten qua opbouw en uitrusting iets meer hebben. Ze moeten tegen een stootje kunnen, en dus steviger en robuuster zijn. In de haven rijden we ermee tot tegen de laad- en loskades. Met hun vorkliften rijden de havenarbeiders voortdurend af en aan tot in de vrachtwagens om de paletten met goederen te laden en te lossen. Dat moet snel gebeuren en dan gaat het er wel eens wat ruwer aan toe.”

 

Omwille van die specifieke vereisten voor de opbouw en uitrusting van hun vrachtwagens kwam Transport Broodthaers 4 jaar geleden bij Cargo Service terecht. Op een nieuw chassis komt de volledige opbouw bestaande uit planken, zijwanden met baches en een laadklep onder de vrachtwagen. De transporteur uit Ranst rijdt enkel met vaste vrachtwagens rond.

 

Walter Palmaers: “Cargo Service kleedt onze nieuwe voertuigen volledig aan. In de opbouw voorzien zij ook de nodige lichten en de baches worden uitgevoerd in het blauw en grijs, de kleuren van ons bedrijf met ook de naam en het logo erop. Nadien staat Cargo Service ook in voor het homologeren van de vrachtwagens. En dat is niet simpel, gezien de ingewikkelde wetgeving waaraan de voertuigen moeten voldoen.”

 

“Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Cargo Service. Vooral hun flexibiliteit en snelheid van werken stellen we op prijs. Als leverancier denkt het carrosseriebedrijf ook echt mee met ons als klant. Ze hebben oog voor detail, wat in deze sector belangrijk is. En tot slot levert Cargo Service niets minder dan degelijk werk af”, aldus nog Walter Palmaers.

 

Zie ook: http://www.tbtransport.be/